Voksenbger udgivet af Forlaget Arvids

Titel Genre Udgivet Forfatter
Arabisk vemod
I bogens første del fortæller bogens jegfortæller om en episode i barndommen, da han med nød og næppe undgik at blive voldtaget af en flok drenge. Allerede dengang vidste han, at han er bøsse, en barsk erkendelse i Marokko, hvor homoseksualitet er tabuiseret. I de følgende dele af bogen beretter han om sine forelskelser, sine op-og nedture, sit hehov for hver gang at satse alt for sin kærlighed. Taia skriver hudløst ærligt og meget poetisk.
Voksenbog 2016 Abdellah Taia
At leve andetsteds
I slutningen af 50'erne bryder Marisa sammen med sin mand, der er erhvervsmand, op fra Italien for at bosætte sig i Tyskland. Hendes udvandring er - som hun definerer den i At leve andetsteds - en "let og privilegeret udvandring". Men hendes følelse af at være rodløs og hendes evige søgen efter at høre til er ikke mindre pinefuld af den grund. Marisa lærer sig tysk, men har svært ved at omstille sig til det tyske samfund, som er så væsensforskelligt fra det italienske. Efterhånden opnår hun et liv i et Tyskland, der bliver hendes hjem, men aldrig helt hendes land.
Voksenbog 2012 Marisa Fenoglio
Ã…h. . .
Michele er godt 50 og fraskilt. Hun driver et succesrigt manuskriptbureau sammen med veninden, Anna. Eksmanden er manuskriptforfatter uden større succes. Deres 24-årige søn har fundetsig en gravid kæreste og agter at blive barnets far. Michele er økonomisk garant for sin søn og sin mor.Bogen strækker sig over tredive dage i Micheles tumultariske liv og begynder med, at hun er blevet voldtaget i sit hjem.
Voksenbog 2014 Philippe Djian
Brodecks rapport
Anden verdenskrig med alle dens grusomheder er forbi. I den lille by går livet videre med de ar, som krigen har givet. En dag kommer en højst mærkværdig mand med en hest og et æsel til byen og indlogerer sig på kroen. Folk i det lille bysamfund er skeptiske over for manden, og det ender galt. Brodeck, som er sat til at rapportere om planter og dyr, bliver bedt om at skrive en rapport om de tragiske hændelser.
Voksenbog 2009 Philippe Claudel
Camino. Der er ingen vej udenom.
Det er ikke en traditionel rejsefører med gode råd om oppakning osv. Forfatteren gør sig mange tanker om vandrernes formål med pilgrimsvandringen, han iagttager dem, han møder, som er et bredt spektrum af mennesker. uden at gøre sig til dommer over deres motivation. Til gengæld har han ikke meget til overs for alt det forlorne, som er svært at undgå undervejs til Santiago de Compostela.
Voksenbog 2015 Jean-Christophe Rufin
Checkpoint
Maud er sammen med 4 mandlige nødhjælpsarbejdere på vej med forsyninger under krigen i Bosnien. De har alle deres grunde til at deltage i humanitært arbejde, men lidt efter lidt afsløres deres sande mission. Forfatteren sætter spørgsmålstegn ved det gængse nødhjælpsarbejde. Måske har modtagerne i virkeligheden mere brug for våben end for chokolade og plaster?
Voksenbog 0000 Jean-Christophe Rufin
De befriedes land
Victor bor sammen med sin familie i det østlige Rumænien. Alle ved, at Victors far er brutal og voldelig over for især Victor og moren. En dag har Victor fået nok og dræber faren. Moren og søsteren skjuler ham. Da moren dør, forværres situationen. Bogen giver indblik i Rumæniens historie under Ceausescus rædselsregime og tiden efter hans fald i 1989.
Voksenbog 2016 Liliana Lazar
Den der rører ved min krop dræber jeg
Marie G., dødsdømt englemagerske, i sin fængselscelle, Lucie L., en kvinde der har aborteret, i mørket i sit værelse, Henri D., chefbøddel, alle venter på, det bliver dag. Fra daggry til daggry, tre kroppe ved grænsen mellem lys og mørke, liv og død. Nøgternt og intenst gengiver Valentine Goby de tre hovedpersoners tanker og refleksioner i deres livs skæbnedøgn.
Voksenbog 2011 Valentine Goby
Den første kærlighed
Emilie er i færd med at forberede en intim middag til sin mand og sig selv i anledning af deres sølvbryllup. Hun går ned i kælderen efter en flaske vin, som er pakket ind i en avis. Hendes blik falder på en annonce i avisen: Emilie, Aix 1976. Mød mig hurtigst muligt i Genova. Dario. Hun slukker ovnen, puster lysene ud, skriver en seddel til sin mand: Bliv endelig ikke urolig. Hun griber sin taske og bilnøglerne og tager af sted. Hvorfor? Gennem bogens sammenvævning af nutid og flashbacks til barndom og ungdom overbeviser fortælleren læseren om, at det er en handling, som er nødvendig for hende.
Voksenbog 2011 Véronique Olmi
Den stumme bog
Alessandro Salomonsen, landmåler ansat ved Administrationen i Rom, begiver sig ud på, hvad der måske bliver hans sidste rejse. En livstruende sygdom huserer i bagagen på den rejse, hvis egentlige sigte er opmålinger af den udslukte vulkan Den gamle på en af de æoliske øer i havet udfor Sicilien. Opgaven synes ligetil bortset fra, at der opstår problemer med at få Salomonsens måleinstrumenter frem til øen. Mødet med øens faste beboere og ikke mindst opdagelsen af et kærlighedsliv sammen med den smukke Vera har en gunstig virkning på Alessandros tilstand. Men vil han overleve?
Voksenbog 2011 Sebastien Doubinsky
Der hvor øerne giver slip
Selvbiografisk roman om Marianna, som vokser op på Færøerne i 50'erne. Da hun er 12 år, rejser hun til Danmark for at gå på kostskole i Hillerød. Narianna savner Færøerne, men ikke barndomshjemmet, som hun har oplevet som alt andet end trygt. Efter realeksamen vender hun tilbage til Færøerne for definitivt at bryde op fra barndomshjemmet. Med humor og indsigt fortæller forfatteren om barnets reaktion på voksnes ofte uforståelige handlemåder. Skiftevis opløftende og nedslående. Mariannas højt elskede mor er det faste holdepunkt i hendes barndom. Findes også som e-bog.
Voksenbog 2008 Marianna Debes
Det røde halsbånd
Året er 1919. I en lille by i Frankrig sidder en krigshelt fængslet i den rømmede kaserne. Foran porten står en hund og gør dag og nat. Ikke langt derfra ude på landet er der en ung kvinde, medtaget af slid og tydeligvis for belæst til at være en bondekone. Hun bor alene med sin søn på tre år.Dommeren, som skal udrede sagen, er en mand, hvis inderste overbevisning krigen har rystet.Tre personer og i deres midte en hund, som har nøglen til dramaet. Af omfang er det en lille bog, men indholdsmæssigt er det en stor fortælling om troskab og kærlighed.
Voksenbog 2015 Jean-Christophe Rufin
Din nytteløse kamp med verden
Ali og Malika er lige flyttet sammen. Hun arbejder som lærer, og han arbejder i et stort fransk firma, men bliver fyret, med begrundelse i sin marokkanske baggrund, da firmaet omstrukturerer. Ali er fortvivlet, det påvirker forholdet til Malika. Gradvist bliver han mere og mere radikaliseret. Forfatter: Fouad Laroui. Udkommer 10. november 2017.
Voksenbog 2017 Fouad Laroui
Djævlebørn
Svangerskabsafbrydelse var forbudt under i Rumænien under Ceausescu, og mange børn havnede på børnehjem, hvor de levede under usle forhold. Elena, jordemor, overtager et barn og foregiver, at det er hendes eget.
Voksenbog 2018 Liliana Lazar
Efterforskningen
En mand kommer til en by for at foretage en efterforskning i en stor virksomhed, der er ramt af en bølge af selvmord. Fra det øjeblik, da han stiger af toget, udvikler situationen sig mere og mere grotesk. Alle gader er ens, han farer vild, mobiltelefonen er flad, Virksomheden er lukket, hotellet er en farce, bruseren leverer enten iskoldt eller skoldhedt vand osv. Da Efterforskeren omsider får adgang til Virksomheden, begynder mareridtet for alvor. De mennesker han møder er mere eller mindre ens og rablende gale, og de er alle reduceret til en funktion: Politimanden, Opsynsmanden, Den Ansvarshavende, Psykologen.Overvældet af træthed og sult støder Efterforskeren bogstaveligt talt panden mod en mur og vågner i Venteværelset . . .
Voksenbog 2011 Philippe Claudel
Efterladt
Fournier fandt den rette tone at fortælle om sine to handicappede drenge i bogen Hvor skal vi hen, Far? I den samme tone skriver han Efterladt, efter Sylvies pludselige død. Sylvie var hans hustru gennem mere end fyrre år. Der er ingen klynken, ingen patos, men sorg i denne fortælling om et langt liv sammen med en anden og om tiden, der fulgte. Hvorfor opdager vi først lykken på den lille lyd, den giver, når den forsvinder, spørger forfatteren. Han skjuler hverken sine fejl eller sine dårlige vaner. Han var den negative pol, Sylvie var den positive, med sine færdigheder i køkkenet, i haven og som instruktør. Og ikke mindst på grund af sit væsen.Hver dag, og på alle måder, går det fremad, jeg har det bedre og bedre.Den latterlige sætning, dette mantra, står i en bog, hvis sigte angiveligt er at hjælpe den efterladte videre. Bogen har forfatteren fået af et velmenende menneske.
Voksenbog 2012 Jean-Louis Fournier
En uges ferie
Bogen handler om et kontroversielt, tabuiseret emne, en fars misbrug af sin datter. Christine Angot beskriver meget uden forbehold, hvad der er sket og giver et billede pigens frygtelige problem. Hun elsker faren, men afskyr hans handlinger. Forfatteren registrerer, hvad der sker, men hovedpersonen, pigen, er ikke med i det.
Voksenbog 2014 Christine Angot
Engang vil vi fortælle hinanden alt
1990. DDR er opløst, men de to Tysklande er ikke blevet til en stat endnu. Maria bor hos sin kæreste Johannes hos hans forældre i en lille landsby tæt på den gamle grænse til Vesten. Johannes er begejstret for det nye, men Maria er meget usikker. Et tilfældigt møde med enspænderen Henner fylder hende med længsel, og de indleder et lidenskabeligt forhold.
Voksenbog 2015 Daniela Krien
Englene fra Frelsens Hær
Bogens fortæller beretter dels om sin barndom og opvækst i Marokko, især om hans fascination af storebroren, dels om sit møde med Europa, in casu Schweiz, hvor han ene og forladt møder venlighed hos Frelsens Hær, der driver et herberg. Bogen handler ikke mindst om hans erkendelse af at være homoseksuel.
Voksenbog 2015 Abdellah Taïa
Et sted at dø
Bogens personer er alle exilerede på grund af forfølgelse og andre forhold, der gør det umuligt for dem at blive i deres fødeland. Det gælder Zahira, som ernærer sig som prostitueret i Paris, og som ikke mindst drager omsorg for de mennesker, som må indstille sig på at skulle leve resten af livet - og dø i et fremmed land. Udkommer 18. august.
Voksenbog 2016 Abdellah Taia
Floden
Thérèse ankommer til den østrigske by for at interviewe en kendt maler. Hendes kontaktperson svigter hende, og interviewet går i vasken. Hvad stiller hun op med sig selv, indtil hun kan vende tilbage til Frankrig på sin forudbetalte flybillet? Hun sætter sig på en fortovsrestaurant, mærker blikket fra en mand, gengælder det, hvorefter hun rejser sig og sætter sig ved hans bord. Karl Ritter er betaget af hendes umiddelbare skønhed og væsen, men han er en midaldrende, indesluttet mand, som har svært ved at give slip på sig selv. Hendes spontanitet skræmmer ham. Hélène Lenoir gengiver de følelser, som opstår hos to mennesker, som mødes tilfældigt og tiltrækkes af hinanden.
Voksenbog 2014 Hélène Lenoir
Forbuden frugt
Jo Mazelis er en mester i novellekunsten. Udvalget i denne bog har kvinder som omdrejningspunkt. Veninder, rivaler, kærester, hustruer, mødre. Jo Mazelis har et skarpt øje for kvindelige egenskaber, når de er bedst og når de er værst, og serverer novellerne med bid, men også med en kærlig humor.
Voksenbog 2007 Jo Mazelis
Fortabt
Matheo er 17 år og Englands olympiske udspringshåb. Han er populær og har alt, ikke mindst Lola, sit livs kærlighed. Og så var der den weekend. En weekend han undgår at tænke på. Men han ved, at det, der skete, har ændret hans liv for altid. Han står over for et umuligt valg. Enten lader han være med at fortælle, hvad der skete, hvilket kan bringe Lola i fare. Eller han fortæller det og mister hende. Matheo befinder sig i sit livs værste krise.
Voksenbog 2014 Tabitha Suzuma
Forudanelse om mørke
Stefan Zweig var forfatter, humanist, pacifist, anti-zionist. I 1938 måtte han som jøde flygte fra nazisterne. Han endte i Brasilien, hvor han begik selvmord sammen med sin kone. Romanen giver et gribende indblik i den østrigske forfatters bevæggrunde til at handle, som han gør, hans skyldfølelse over at være i live, mens andre endte i kz-lejre, hans pessimisme og dybe depression over udviklingen i Europa. Bogen inspirerer til et nærmere bekendtskab med Zweigs forfatterskab.
Voksenbog 2013 Laurent Seksik
Glemslens flod
Bogens fortæller har mistet sin unge kone, som han elskede højt. Han har svært ved at komme videre og lever i minderne. Han slår sig ned i en lille by ved Meuse floden og i mødet med det rolige liv og den lille bys beboere, som alle har deres at bære på, kommer han overens med sit tab og kan endelig se fremad.
Voksenbog 2013 Philippe Claudel
Grå sjæle
Vi er i en lille by i det nordøstlige Frankrig 1917. Grufulde krigsscener udspilles få kilometerborte, men det er ikke krigen, der optager sindene. Det er derimod fundet af liget af en tiårig pige.Mange år senere opruller bogens fortæller, daværende politibetjent, begivenhederne. Der blev udpeget en skyldig, men var det den skyldige? Andre kunne have dræbt pigen.Fortælleren dykker ned i de dybeste afkroge af de grå sjæle for at finde et svar. Fortvivlelse, mørke og tvivl er hvad han finder.
Voksenbog 2011 Philippe Claudel
Historietter og Historietter i lommeformat
Absurde, groteske fabler, anekdoter, vittigheder og eventyr, kort sagt meningsfyldt nonsens. Udkommer 10. november.
Voksenbog 2017 Luigi Malerba
Hvad bjergene hvisker . . .
Bogen er skrevet af Scholastique Mukasonga, forfatter til Nilens Vor Frue, som er et præludium for folkemordet i Rwanda. I denne bog beskæftiger forfatteren sig ikke med de grusomme begivenheder, men dykker ned i Rwandas rige fortælletradition, som hun husker den fra tiden før folkemordet.
Voksenbog 0000 Scholastique Mukasonga
Hviskeslottet
Vi er i 1187. Esclarmonde skal giftes, men nægter. Som den hellige Agnes forlanger hun at blive levende begravet, altså anbragt i en celle med et tremmevindue som eneste kontakt med omverdenen.Hun føder en dreng, en jomfrufødsel? Et sandt under i hvert fald. Carole Martinez bringer os tilbage til en middelalder, som både er smuk og grusom.
Voksenbog 2014 Carole Martinez
Hvor skal vi hen, Far?
Fortælleren er far til først et, senere endnu et handicappet barn. Det er som om alskens ulykker med et vælter ned over ham. Med barsk humor og med kærlig stemme fortæller han om dem, om livet med dem, om skæbnens ironi. Emnet er kontroversielt, og historien er fortalt med morbid humor, men også med en kærlig stemme.
Voksenbog 2010 Jean-Louis Fournier
Jeg giver slip
Bogens fortæller mistede sin kone i barselsseng. Han er alene med en lille pige på knap to år. Sammen med en kollega arbejder han i "Skriftestolen", hvor pårørende indkaldes til samtale i forbindelse med et dødsfald i familien - med henblik på organdonation.Fortælleren er led og ked af livet og ønsker at følge efter sin kone i døden. I "Skriftestolen" sidder en kvinde, som har mistet en datter, og mødet med hende sætter hans liv med hans egen datter i relief. Fortælleren henvender sig til sin lille datter.
Voksenbog 2013 Philippe Claudel
Johannes Cabal Nekromantikeren
Johannes Cabal har et project, han vil opvække de døde. Men det kræver ofre, og et af ofre er hans egen sjæl. Han har brug for sin egen sjæl for at blive sig selv, men uheldigvis er den i Helvede, og Satan keder sig jammerligt og aner en chance for morskab. Hans bud er, at Johannes Cabal skal skaffe et hundrede andre sjæle i bytte for sin egen. Han får et år til opgaven.
Voksenbog 2014 Jonathan L. Howard
Karen og mig
Karen og mig handler om et møde, som kun litteraturen muliggør, mellem en forfatter, Karen Blixen, og en pige på 11 år, som i et telt i Afrika læser Den Afrikanske Farm. Som tiden går, bliver den lille, ensomme pige til en ung kvinde som giver sig i kast med at skrive en biografi om den Karen, der altid vil følge hende. Jo dybere bogens fortæller trænger ind i beretningen om Karen, jo mere reflekterer den hendes eget liv og hendes egne uopfyldte drømme.
Voksenbog 2012 Nathalie Skowronek
Kviksand & Overgang og novellerne
Helga Crane i Kviksand er datter af en dansk mor, immigreret til USA, og en sort far. Hun trives ikke blandt de sorte, hvor snakken drejer sig om racediskriminationt. Ensom og modløs beslutter hun at tage til familien i Danmark. Her bliver hun feteret, men lidt efter lidt bliver hun utilpas af at blive betragtet som en kuriositet. Hun vender tilbage til USA. Med sig har hun ensomheden og bevidstheden om at skulle leve som en evig outsider. Overgang handler om to barndomsveninder, som begge er vokset op i Harlem, og som ser hinanden igen efter lange tider. Clare har vendt fortiden ryggen, går for at være hvid og er blevet gift med en hvid mand. Da hun ser Irene, gribes hun af et heftigt behov for at se andre farvede. Men hun tager risikoen for at blive genkendt, hvilket kan blive katastrofalt . . . Findes også som e-bog.
Voksenbog 2015 Nella Larsen
Landet hvor man aldrig dør
Ornela Vorpsi har skrevet en biografisk roman om sin opvækst i det Albanien, som blev styret med hård hånd af Enver Hoxha. Det er en gribende beretning, som trods alvoren er indsigtsfuld og sprudlende.
Voksenbog 2008 Ornela Vorpsi
Lille land
Burundi 1992. Bogens fortæller, Gaby er 10 år. Han bor sammen med sin lillesøster og sin franske far og rwandiske mor i hovedstaden og fortæller om drengestreger og kammeratskab. To år senere bliver tutsier i Rwanda myrdet, og Gabys mor tager af sted for at finde overlevende. Forgæves. Myrderierne breder sig til Burundi, og pludselig en ven ikke en ven, men en tutsi, hutu eller hvid. Gaby er vidne til forældrenes skilsmisse og til den forvandling, der sker med hans elskede land.
Voksenbog 2017 Gaël Faye
Lindetræ
Sophie og broren, begge omk. 40, bor i det store hus efter morens død. Sophie vil sælge og skabe sit eget liv med datteren, men broren vil ikke. Han vil have det, som han plejer. I naboens have arbejder anlægsgartner Raasch, som får øje på Sophie. Endelig kan Sophie få afløb for sin lidenskab, men hendes frihedstrang er og bliver stækket. Lenoir skriver om mødet mellem mennesker og om konsekvenserne af mødet. Psykologisk realisme i stram komposition. Udkommer november 2016.
Voksenbog 2016 Helene Lenoir
Lystægteskabet
I islam er det tilladt for en mand under en forretningsrejserejse at aftale et ægteskab af kortere varighed med en kvinde,kaldet lystægteskab. Amir forelsker sig i den sorte kvinde Nabou og tager hende med til Fez. Ikke uden problemer for Amirs hustru. Nabou får tvillinger, den ene hvid, den anden sort.Jalousi og racisme. Forfatter: Tahar Ben-Jelloun. Udkommer primo 2018.
Voksenbog 2018 Tahar Ben Jelloun
Magt & Vilje
Valdemar den Stores datter Ingeborg bliver gift med den franske konge Filip II August, men han forstøder hende på selve bryllupsnatten og beder den danske delegation om at tage hende med tilbage til Danmark. Ingeborg nægter at forlade Frankrig, og dermed begynder henved 20 års indespærring. Romanen giver på spændende vis indsigt i europæisk storpolitik omkring 1200. Tilsat lykkelig og ulykkelig kærlighed. Findes som e-bog.
Voksenbog 2012 Lizette Nielsen
Max, tilsyneladende
Nathalie Skowronek er dykket ned i sin jødiske families historie i tiden under og efter 2. verdenskrig. Det,hun fandt, og især det hun ikke fandt svar på, har hun bearbejdet til en roman, som mod slutningen åbner for konspiratoriske udlægninger, og som bliver hæsblæsende spændende.
Voksenbog 2014 Nathalie Skowronek
Mænd og får
Bogen udkom i en serie, hvor forfattere skriver gode historier som har med madkultur og italienske retter at gøre. Den skildrer, hvordan pasta carbonara af italienere, polakker og amerikanere blev stykket sammen af forhåndenværende ingredienser. Fortællingen er kædet sammen med dramatiske begivenheder i Italien under 2. verdenskrig. En natlig kurer gemmer sig mellem får for ikke at blive opdaget af tyskerne. Indsigtsfuld og lun.
Voksenbog 2016 Davide Enia
Midt i horisonten
Forfatteren tager os med på et schweizisk landbrug i 76. Gus er 13 år og befinder sig mellem det uskyldige barn og den erfarne voksen. Han iagttager og registrerer, ikke mindst forældrenes indbyrdes forhold og i særdeleshed morens seksualitet.
Voksenbog 2016 Roland Buti
Mig fattes intet
Med indlevelse beretter Soumya Ammar Khodja om kvinders liv i Algeriet under og efter tiden som franse koloni. Hun revser ikke, men beskriver forholdene usentimentalt, og det er op til iagttageren at tage stilling.
Voksenbog 2018 Soumya Ammar Khodja
Monsieur Linhs lille pige
Monsieur Linh ankommer til Frankrig med skib. Med sig har han sin lille pige, det vil sige sit barnebarn, som han har taget med sig, eftersom barnets forældre er dræbt i krigen. Monsieur Linh anbringes sammen med andre flygtninge i et internat. Han passer sin pige og går en lille tur, sætter sig på en bænk. En franskmand gør ham selskab. de forstår ikke hinandens sprog, men de har det godt i hinandens selskab. De har begge en trist historie at fortælle. Monsieur linh forflyttes, men stikker af, to gange. Anden gang ser han sin ven, krydser gaden og rammes af en bil. Hans ven bliver glad, og der er håb om at monsieur klarer den.
Voksenbog 2008 Philippe Claudel
Murad - han vil jo bare leve
Muren mellem Israel og Palæstina har en betydelig indvirkning på mange palæstinenseres liv. Det har motiveret Suad Amiry til at skrive bogen, som er baseret på hendes erfaringer, da hun, forklædt som mand, fulgte en gruppe palæstinensiske mænd til Tel Aviv for at søge arbejde.
Voksenbog 2011 Suad Amiry
Nagasaki
Det begynder med, at der forsvinder yoghurt og juice, og ting i køkkenet skifter plads. Shimura-san bor alene i et roligt hus som vender ud mod skibsværftet i Nagasaki. I et stykke tid har han holdt øje med sit køleskab, og da han får vished for, at han åbenbart ikke er ene om at tage for sig af indholdet, beslutter han at tage affære. En beslutning som vender op og ned på hans liv.Romanen bygger på en virkelig begivenhed, som japanske aviser skrev om i 2008.
Voksenbog 2011 Eric Faye
Når høns tænker - for meget
155 små aforismer baseret på Luigi Malerbas iagttagelse af høns. For Luigi Malerba betyder det at observere høns at etablere et direkte forhold til det absurde og samtidig at udforske menneskesindet i dets uudtømmelige hønseaspekter. Bogen er oversat af Johannes Thomsen og illustreret af Birte Mølgaard.
Voksenbog 2014 Luigi Malerba
Nej
Rosa Parks sidder i bussen på vej hjem fra sit arbejde som syerske i et stormagasin. Det er den 1. december 1955, det har været en travl dag, og Rosa er træt.Flere passagerer stiger på, og på et tidspunkt bliver Rosa af chaufføren bedt om at rejse sig fra sin plads. Rosa er sort, og der er raceadskillelse på hospitaler, i tog og i busser I USAs sydstater, skulle hun rejse sig for en hvid. Rosa valgte at sige nej og startede dermed en bølge af bevægelse mod de diskriminerende racelove.Rosa Parks døde i 2005, halvtreds år efter episoden i bussen, og tre år før USA fik sin første sorte præsident.
Voksenbog 2011 Paola Capriolo
Nilens Vor Frue
I 2014 er det 20 år siden folkemordet i Rwanda fandt sted. Forfatteren Scholastique Mukasonga er tutsi og i modsætning til sin familie overlevede hun hutuernes massakre i Rwanda i 1994. Hun flygtede til Frankrig, hvor hun bor i dag. Bogen skildrer ikke massakren, men forsøger at give et indblik i de forhold, som forårsagede den. Bogen modtog i 2012 den prestigefyldte franske Renaudot pris.
Voksenbog 2014 Scholastique Mukasonga
Odette Toulemonde og andre historier
Odette Toulemonde er en af bogens otte kærlighedshistorier. Ekspeditricen, millionøsen, den demente, den forsmåede, stærke kvinder og svage kvinder, alle søger de lykken, og Eric-Emmanuel Schmitt tager dem kærligt under behandling. Bogens sidste fortælling handler om kvinderne i afdeling 13, som Stalin anså for at være farlige, og som tilbragte adskillige år i Gulag. For dem var det vigtigt at få erklæret deres kærlighed til børnene, som de frygtede aldrig at se igen.
Voksenbog 2009 Eric-Emmanuel Schmitt
Og så kom Paulette . . .
Ferdinand bor alene på sin store gård, og det er han ikke særlig glad ved. Efter et voldsomt uvejr er taget på naboens hus ved at styrte sammen. Husets beboer, Marceline, har tilsyneladende ingen steder at gå hen. Men børnebørnene har et forslag.Hvorfor ikke invitere hende hjem til farfarens gård, hvor der er masser af plads?Ferdinand er usikker. Og hvordan skal have få det sagt til hende?Det løser sig næste dag, for det styrtregner, og hun indvilger i at tage med. Derefter går det slag i slag. Og pludselig er de syv, snart otte ...Alle yder det, de kan og er bedst til, og passer på hinanden i det aldersintegrerede bofællesskab.
Voksenbog 2014 Barbara Constantine
Ordene som de ikke siger til mig
Beretning om en lidt anderledes barndom. Begge forældre er døvstumme, men datteren er både hørende og talende. Hun lærer at tale hos sine bedsteforældre. Hun skammer sig indimellem over forældrene, men hun elsker dem højt og vil til enhver tid forsvare dem. Bogen er baseret på forfatterens egen barndom. Den er skrevet med stor indføling og megen humor.
Voksenbog 2016 Veronique Poulain
Plot på Tapetet
De sidste tre meter af Bayeux-tapetet mangler. Hvad forestillede de? Hvad er der blevet af dem? Penelope er ung og nyuddannet og netop ansat dom museumsinspektør i Bayeux. Museets direktør er sat ud af spillet efter et mordforsøg, og Penelopes første opgave bliver at øve forkøbsret på nogle kniplinger og et par broderede klude i auktionshuset Drouot. Nu er det Penelops tur til at blive overfaldet og frarøvet det, hun lige har erhvervet.Hvad var der på de broderede klude? Penelope er opsat på at finde svaret, ihærdigt assisteret af kæresten Wandrille.
Voksenbog 2009 Adrien Goetz
Samurai
De japanske samuraier har altid fascineret. Burt Konzak fortæller om deres liv og kampteknik. Bogen krydres med anekdoter om særlige samuraier. Burt Konzaks ærinde er at vise, at moderne mennesker kan lære af samuraiernes indsigt og åndelige ro.
Voksenbog 2004 Bert Konzak
Så nær så fjern
Bogen er en fantastisk historie om en jødisk familie gennem et århundrede og henover to krige. Farfaren er tysk nationalist, faren er kommunist i DDR og fornægter sin herkomst, sønnen, fortælleren Jakob, forsøger at komme overens med faren og finde et ståsted. Forholdet mellem far og søn, et universelt emne, er stærkt skildret i Herzbergs inciterende stil. Det er ikke en bog om kz-lejre, men en bog med fokus på tiden efter krigen. Andre Herzberg er født i 1955 som yngste søn i en strengt kommunistiskorienteret familie i DDR. Han er musiker og sangskriver. Han har skrevet flere bøger. Så nær så fjern er hans første roman på dansk. Udkommer efterår 2016.
Voksenbog 2016 Andre Herzberg
SÃ¥ret
Det er en vinterdag i en lille fransk by. Solange fejrer sin 60-års-fødselsdag. Da hendes forhutlede bror Bernard overrækker hende en guldbroche, lyder det i krogene:Hvor har han pengene fra? Fødselsdagsgæsternes mistro går Bernard vred, og han overfuser Chefraoui, en araber, som har boet i byen i mange år, og truer hans familie.Kun Rabut ved, hvorfor Bernard reagerer som han gør.I 1960 blev de begge indkaldt til militærtjeneste og sendt ikrig i Algeriet.Laurent Mauvignier fortæller med indlevelse om, hvad krig gør ved mennesker, også ved dem, der slipper med livet i behold.
Voksenbog 2012 Laurent Mauvignier
Sharon og min svigermor
Måske kan jeg en dag tilgive dem de 34 dage, men jeg vil aldrig nogensinde kunne glemme, at jeg tilbragte dem sammen med min svigermor. At leve i et besat land, at få livet til at fungere normalt under de korte ophævelser af det ellers konstante udgangsforbud er en ting, læg dertil at være spærret inde sammen med sin svigermor. Så har du scenariet i Suad Amirys dagbog fra Ramallah under den israelske besættelse fra den 17. november 2001 til den 26. september 2002. Beretningerne spænder over det vemodige, som i beskrivelserne af gensynet med de steder, som tegner familiens omskiftelige historie, til håndfast satire i form af en fiktiv telefonsamtale med præsident Bush. Suad Amiry undgår den pinagtige politiske retorik, som ofte henviser offer og undertrykker til hver sin plads.
Voksenbog 2005 Suad Amiry
Skrevne kys når ikke frem. Kafka og kærligheden
Franz Kafka var en slank, elegant mand, lidt af en laps i datidens øjne i Prag. Han blev aldrig gift, men var forlovet fire gange og havde en omfattende, ofte lidenskabelig, brevveksling med flere af de udkårne. Et forhold udløste en veritabel skriveeufori hos Kafka og resulterede i nogle af hans kendteste værker: Amerika, Processen, Slottet.Jacqueline Raoul-Duval har skrevet romanen på basis af Kafkas værker, dagbøger og ikke mindst læsning af de bevarede, efterladte breve.
Voksenbog 2014 Jacqueline Raoul-Duval
Syv nætter i Zaragoza
Eleni er taget til klassefest. Hendes mand Henry har valgt at blive hjemme hos børnene. Den uundgåelige gennemgang af, hvordan det er gået dem hver især, generer Eleni. Hun flygter, men på vej væk møder hun Adam, som hun tilbragte sine unge år med i Barcelona. De voldsomme begivenheder fra dengang oprulles. Mødet mellem de to bliver i mere end en forstand intenst. Elena er splittet mellem mødet fra dengang og sit forhold til Henry og børnene. Et psykologisk storværk om skæbner og eksistenser.
Voksenbog 2009 Karen Gillece
Tabet
Forfatteren skriver på vegne af en ven om de fysiske og psykiske konsekvenser af vennens prostataoperation. Prostatakræft er den hyppigste kræftform hos mænd, og behandlingen kan have vidtgående konsekvenser for seksualiteten. Tahar Ben Jelloun tager et tabuiseret emne op og gør det uden forbehold. Et ærligt portræt af en mands nok værste mareridt.
Voksenbog 2014 Tahar Ben Jelloun
Torvedage
Torvedage omhandler de spanske indvandrere, der i første halvdel af det 20. århundrede slog sig ned i Bordeaux. Det er et barsk liv, der venter dem, men med sammenhold og ihærdighed lykkes det nogle at etablere en forretning eller cafe. Vi følger Maria og Adriano Lorca, der er blandt de første immigranter, og som får skabt en anseelig forretning. Og vi møder Emilio, der ankommer en generation senere, men som har svært ved at falde til ro og konstant bryder de sociale regler i sin søgen efter et ståsted.Romanen er båret af stor kærlighed til personerne og er blevet kaldt en æresoprejsning for de spanske immigranter, som har måttet se sig vulgariseret i fransk litteratur.
Voksenbog 2015 Francois Garcia
Træet i Toraja
Bogens fortæller, en midaldrende mand, er netop vendt hjem fra en rejse, hvor han er blevet bekendt med Toraja-folkets begravelsesskikke og omsorg for de døde, da han erfarer, at hans bedste ven er døende. Det får ham til at reflektere over den måde, vi forholder os til døden på, og følgelig over, hvordan vi forvalter livet.
Voksenbog 2017 Philippe Claudel
Verden rundt
Bogen følger 14 personer rundt om jorden i 2011 med udgangspunkt i tsunamien, der ramte Japan. Vi lever i en globaliseret verden, hvor alt er forbundet og indbyrdes afhængigt, visualiseret af kæmpebølgen.De 14 historier glider som havet ind i og efter hinanden og knyttes sammen på en smuk måde. Forfatteren er den alvidende og betragter sine personer med kærlighed, men undlader ikke at ironisere over deres liv om end med befriende humor. En decideret samtidsroman. Udkommer efterår 2016.
Voksenbog 2016 Laurent Mauvignier

Klik p billede eller titel for mere info og bestilling