Fundet af liget af en mand er bemærkelsesværdigt på flere måder: Liget er findelt i 30 dele, og det bliver fundet på en lermark. Tanken ledes hen på beretningen om Judas og de 30 sølvpenge. Mafiaen er kendt for at benytte symboler i forbindelse med likvideringer, men kunne det være camouflage? Vicekommissær Augello bliver mere og mere uomgængelig. Montalbano løser begge problemer. Pottemagermarken er En Montalbano-krimi bind 13.
Vi møderi igen ejeren Massimo og de fire gamle, kortspillende mænd. Og den smukke Tiziana ikke at forglemme.
En japansk forsker dør på mystisk vis i forbindelse med en kongres i Pineta.
Kommissær Fusco beder Massimo om hjælp i opklaringsarbejdet. En BarLume-krimi bind 2.
Montalbano er deprimeret over den politiske situation, over politiets fremfærd i forbindelse med det nyligt afholdte G8 møde i Genova. Og i særdeleshed over holdningen til de mange illegale indvandrere. Han overvejer seriøst at sige sin stilling op. På sin morgensvømmetur gør han en uhyggelig opdagelse, og da han senere overværer landsætningen af en båd fyldt med illegale indvandrere, bliver han opmærksom på en dreng, som opfører sig besynderligt. Det skal vise sig, at de to episoder hænger sammen. Inden da har Montalbano for længst droppet tanken om at sige op.
En Montalbano-krimi bind 7.
Rocco er på sjette måned udstationeret i Aosta. Kulde og sne passer ham dårligt. En kvinde findes død i sin lejlighed, hængt i en lampekrog. Det spektakulære fund gør indtryk, men er det mord eller selvmord? Rocco tager usædvanlige midler i brug i opklaringsarbejdet, som byder på lidt af en overraskelse. Rocco Schiavone-krimi bind 2.
Toscana i slutningen af 1800-tallet. På slottet Roccapendente sker der et mord, og her er det ikke butleren, der er den skyldige, for det er ham, der findes myrdet. Blandt gæsterne er den navnkundige kogebogsforfatter, Pellegrino Artusi, hvis snusfornuftige overvejelser bidrager til opklaringen. Handlingen udspilles i perioden efter Italiens samling, hvor der også vendes op og ned på familie, kønsroller osv. Malvaldi tegner et meget muntert billede af perioden.